Trust me, I am an engineer

5 bűntudatmentes módszer, hogy jól érezd magad a munkahelyeden

2017. február 27. - SzarvasJános

Ha belegondolunk, életünk egyharmadát munkavégzéssel töltjük, ami egészen hihetetlen. Ezért is fontos, hogy jól érezzük magunkat ezekben az órákban, és jobb, ha ezt a tanácsot Te is megfogadod, hiszen a nevetés számos jótékony egészségügyi hatása mellett nemcsak csökkenti a stresszt, de segít a kapcsolatok, illetve a jó munkahelyi környezet kialakításában. És különben is, ki az, aki nem szeret szórakozni?

A Monster felmérése alapján a megkérdezettek 30%-a gondolja úgy, hogy a munkahelyi ünneplések, beöltözős bulik, kezdeményezések, kampányok és kihívások miatt válhat mókásabbá a munka. További 29%-uk szerint a külön juttatások, pl. ingyenes rágcsálnivalók, pingpongasztalok és pihenőfotelek a fontosak. Ha még eddig nem tettük volna meg, itt az ideje, hogy feldobjuk a munkahelyi létünket! Az alábbi tippekkel könnyedén izgalmasabbá tehetjük a napi robotot.

Díszítsd fel a munkahelyedet!

Nemcsak azért érdemes feldíszíteni a munkahelyet, hogy energiával töltsön fel a környezet. Egyes kutatások szerint a falidíszek javítják a kedélyt, valamint a termelékenységet és arról még nem is beszéltünk, hogy nagyszerű módja ez annak, hogy szórakoztatásra késztessük az egész csapatunkat, részlegünket.

Dolgozzatok össze, és vigyetek egy kis színt a vállalati világba. Helyezzetek el a munkához kapcsolódó fényképeket, növényeket, dísztárgyakat, posztereket és más díszítő elemeket. Érdemes lehet megpróbálkozni vicces névtáblák kihelyezésével is, amelyekre akár celeb hasonmások képét is lehet tenni (ez gyakran sül el jól).

Tarts néha szünetet!

Egyszerűnek hangzik, azonban meglepő, hányan szenvednek attól, hogy nem bírnak felállni a munkájuk mellől. Jelölj ki magadnak pár percet a naptáradban, állj fel a székedből, és játssz egy kicsit - menj el sétálni, vagy használd ki a munkahelyi juttatások egyikét, hiszen ezek ezért vannak ott.

„Ha az ember egy technológiai vállalatnál dolgozik, rengeteg időt tölt a képernyő előtt, így szívesen szakítjuk meg a munkaidőnket mókás kis szünetekkel” – árulta el Meagan Rhodes, az expresszkifizetési technológiával foglalkozó @Pay vállalat digitálismarketing-vezetője. „Mindenkinek van egy tapadókorongos játékpisztolya, így bármikor kialakulhat spontán játék az irodában” – tette hozzá.

Szerezz néhány munkahelyi barátot!

A Gallup kutatása kimutatta, hogy ha vannak munkahelyi barátaink, az növeli a termelékenységet, a dolgozók elkötelezettségét, akik ráadásul nagyobb valószínűséggel mondják azt, hogy mindenük megvan ahhoz, hogy nap, mint nap a lehető legjobban teljesítsenek – árulta el Zachary A. Schaefer, a The Discussion nevű kommunikációkonzultációs vállalat elnöke és alapítója. Ez egyfelől mindkét fél számára előnyös, ezenfelül pedig jó érzés, ha mellettünk áll egy bajtárs, ha gondunk akad.

Schaefer szerint kiemelten fontos, hogy személyes kapcsolatot teremtsünk a munkahelyünkön, még akkor is, ha ez nem mindig megy olyan könnyen, mint ahogy hangzik.

Vedd ki a részed a mókából!

Ha nem vagy benne biztos, hogy milyen szemmel nézik a szórakozottságot a munkahelyeden, vagy kételkedsz abban, hogy mi fér bele és mi nem, gyűjts inspirációt a többiektől, és tájékozódj ez ügyben.

„Ha egy csoport dönt a szórakozás mibenlétéről, kevésbé valószínű, hogy a szakmai korlátoknak megfelelő viselkedés szabályai áthágásra kerülnek” – véli Amy Lynn, a Windsor Circle digitálismarketing-elemzője.

Fontos tanács: érezd jól magad a többiekkel, de időközben se essen vissza a teljesítményed, hiszen az mégiscsak rosszul venné ki magát. Nagyon fontos az egyensúly - vezess listát a teljesítményedről, illetve készíts listát a teendőidről. Így könnyebben be tudod osztani az idődet, és ha előrébb tartasz a menetrendednél, akkor bizony eljött a lazítás ideje!

„Ha nagyszerű a csapat, együtt dolgoztok, beosztjátok az időt és közben nem égtek ki a munkától, akkor könnyen megmutathatjátok a főnökségnek, hogy teljesen rendben van az, ha jól érzitek magatokat a munkahelyeteken” – mondja Lynn.

Szervezd be a főnöködet is a folyamatba!

Ha egy billiárdasztalos vagy egy játékpisztolyos munkahely túl jónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, fontold meg, hogy felvesd az ötletet a vállalatmenedzsmentnek. „Bizonyított tény, hogy a boldogabb alkalmazottak termelékenyebbek” – állítja Dave Fleming vállalati tréner. „Vedd be a vezetőket is a nagy ötletekbe. Bármily hihetetlennek hangzik, minden bizonnyal ők is szeretik jól érezni magukat. Ezen kívül ők is megismerik a helyzet előnyeit, és a jövőben is fognak lehetőséget biztosítani a kikapcsolódásra.”

Adja magát az „Öt percnyi szórakozás” bevezetése a heti csapatértekezletek után, de Fleming szerint a legmókásabb ötletek legtöbbször váratlanul, bejelentés nélkül jönnek. „Lehet kicsiben, de egészen nagyban is gondolkodni” – ahogy ő fogalmazott.

(Forrás)

***

Ha te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állász keresel minőségi munkáltatóknál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen!

Gyere, nézz szét aktuális állásajánlataink között!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr3612298487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása