Trust me, I am an engineer

A nagyszerű kapcsolatépítő beszélgetés receptje

2017. február 23. - SzarvasJános

Kapcsolatokat építeni olyan, mint elfogyasztani egy-egy zöldséget: senkinek sem ez a kedvence, de tisztában vagyunk vele, hogy mennyire hasznos és emiatt  végeredményben mindenki rábólint.

Vannak azonban akik szeretik a zöldségeket, ők pedig azt szajkózzák, hogy ha ezek a megfelelő módon vannak elkészítve, nem is olyan rosszak. Persze nem mindenki egy Martha Stewart vagy egy Jamie Oliver, és ezért egy másfajta receptet osztunk meg veled. Egy olyat, amivel akár munkára is szert tehetsz.

Ahelyett, hogy az utolsó pillanatokban összedobnánk valamit, és csak reménykedünk benne, hogy az adott beszélgetés nem lesz szörnyen nagy zagyvaság, olvasd el alábbi receptünket, amivel bármikor megédesítheted a kapcsolatépítési készségeidet, és könnyebben emészthetővé teheted a beszélgetéseidet.

HOZZÁVALÓK

  • ¼ csésze olaj
  • a partner neve (csak az íze kedvéért)
  • 60 ml valódi kapcsolat
  • ½ csésze személyes történet
  • releváns szakmai információ (ízlés szerint)
  • Egy kevéske alkohol
  • 1 adag információ az elérhetőségeidről

1. Kezdetnek használd fel az első hozzávalót, hogy olajozottabban induljon a beszélgetés. Egy barátságos kérdés mindig megteszi kezdésnek. Mondj olyanokat, minthogy „Tetszik a zakód!”, vagy „Láttad a tegnap esti meccset?”, esetleg dobj be valami aktuális, népszerű hírt, amiről mindenkinek van véleménye.

2. Kevergetés... mármint beszélgetés közben legalább kétszer ízesítsd meg a társalgást a partner nevével. Bár érdemes visszafogottan bánni ezzel az alapanyaggal, de olykor kifejezetten fontos ez az összetevő is egy jelentőségteljes beszélgetés kialakításához.

3. Ahogy bemelegszik a beszélgetés, ideje előrukkolni a kapcsolat valódi szándékával. Előfordulhat, hogy ehhez a hozzávalóhoz át kell kutatnod a teljes kamrádat, ám egy közös kapocs vagy érdeklődési pont is megteszi. Először kutakodj a felszínen, majd áss mélyebbre, és tedd bőségesen emlékezetessé a diskurzust.

4. Keverj bele személyes történeteket, amelyekkel bizonyítod, hogy szilárd karakter vagy, és egyben egy érző emberi lény. Például: „Ma reggel munkába menet hihetetlen dolog történt velem. Nem tudtam mást tenni, minthogy...” Majd pirítsd addig a beszélgetést, amíg át nem melegszik.

5. Amint a beszélgetés felmelegedett, legfőbb ideje megemlíteni egy kis releváns szakmai információt ízlés szerinti mennyiségben. Ha túl sokat beszélsz magadról egy társalgás során, az olyan, mintha túl sok dresszinget tennél egy salátára. Azonban mindenképpen érdemes csorgatni egy kicsit a múltbéli munkatapasztalatunkból a beszélgetésbe, hogy a partnerünk jobb képet alkothasson arról, hogy mire vágyunk, és hol tartunk a karrierünkben.

6. Az alkohollal nemcsak főzni lehet. Módjával felhasználható arra is, hogy átlendüljünk az introvertáltságból fakadó akadályokon. Elvégre, egy kis folyékony bátorság még senkinek sem ártott meg. Oldjuk fel az odapörkölődött dolgokat egy kis whiskey-vel, hogy megízesítsük a beszélgetést. Lassú tűzön főzzük 10 percig.

7. Befejezésül ne feledkezzünk meg elérhetőségeink kölcsönös megemlítéséről sem, hogy később kapcsolatba léphessetek egymással.

8. Ezzel azonban még nem végeztünk. Állítsunk be egy emlékeztetőt két héttel előre, és várjuk a visszaigazolást. Ha tényleg bejött a fogásunk, érdemes egy kicsit elrakni belőle a mélyhűtőbe is. Ha szeretnéd sokáig megőrizni a létrejött kapcsolat szavatosságát, időről-időre bizony ki is kell olvasztani belőle valamennyit.

(Forrás)

***
Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen!

Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr7212285053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása