Trust me, I am an engineer

2017 első felének legvárósabb mozijai

2017. február 09. - SzarvasJános

moziajanlo_blog.jpg

Nem csak a karrierlehetőségekben, hanem más téren is szeretnénk irányt mutatni Nektek, ezért a Schönherz Bázis új cikksorozatot indít, melynek keretein belül a popkultúra több szegletét, elsősorban olyan filmeket és sorozatokat mutatunk be változatos formákban, amik Titeket is érdekelhetnek.

Moziba járni sokféle célból lehet: itt kikapcsolódhatunk, komoly élményeket szerezhetünk, megnézhetjük kedvenc szériánk legújabb részét, stb… De hogy leegyszerűsítsük nektek a képletet, elhoztunk egy 10 filmből listát, amiből bárki tud válogatni kedve szerint.

John Wick: 2. felvonás (John Wick: Chapter 2.)

Kevés eredeti koncepció volt mögötte, de néhány éve mégis nagy svunggal robbant be a köztudatba a John Wick, melyben a címszereplő főhős (Keanu Reeves) megalkuvást nem tűrően csapott bele a legveszélyesebb szituációkba is, csakhogy bosszút álljon azokon, akik mindent elvettek tőle. A karakter most ismételten elmerül a bűnös alvilágban, és útja során természetesen nem várt akadályokba ütközik. Kérdéses, hogy miképpen sikerül folytatni egy ilyen egyszerű sztorit, de ha az első rész izgalmait vesszük alapul, valószínűleg ezúttal sem fogunk csalódni. Van, ami azonban biztos: remekül megkomponált akciójelenetekből, és persze fejlövésekből nem lesz hiány most sem.

Magyar mozipremier: február 23.

 

A régi város (Manchester by the Sea)

Kenneth Lonergan a múltban számtalan viszontagságon ment keresztül, ami a filmjeit illeti, de idén végre minden klappolt új mozijával, A régi várossal, amit nem kevesebb, mint 6 Oscar-díjra is jelöltek nemrég. A történet egy introvertált házmesterről, Lee-ről (Casey Affleck) szól, akinek minden nehéz körülmény ellenére kell gondját viselnie egy tinédzser fiúnak, miután Lee testvére és egyben a fiú édesapja meghal. A szomorú és humoros jelenetek egymást követik, de állandó, hogy a film mind a közel 2 és fél óráján át végtelenül emberi tud maradni, és ennek köszönhetően egy szempillantás alatt elrepül a kicsit hosszú játékidő.

Magyar mozipremier: február 23.

 

Az Egészség ellenszere (A Cure for Wellness)

Sokan úgy vélekednek, hogy manapság kevés a jó horrorfilm, és való igaz, hogy az utóbbi időben egy kicsi visszaesés látható a műfajon belül, de azért lehet érdekes műveket találni ilyen feltételek mellett is. Ilyennek tűnik Az Egészség ellenszere is, ami a festői Svájci Alpokba kalauzol el bennünket, egészen pontosan egy ott található elmegyógyintézetbe. Minden makulátlannak és normálisnak tűnik kívülről, azonban egy kíváncsi férfi rádöbben, hogy egészen sötét, már-már pokoli dolgok folynak a helyen, ahol a betegek sokkal inkább hasonlítanak fogvatartottakra.

Magyar mozipremier: február 23.

 

T2: Transpoitting (Trainspotting 2)

Danny Boyle számos nagyszerű mozit rendezett már pályafutása alatt. Gondoljunk csak az Oscar-díjas Gettómilliomos-ra vagy a zombi-filmeket megújító 28 nappal később-re, de kétség sem fér ahhoz, hogy a legkultikusabb darabja mégis a 20 éve bemutatott Trainspotting, aminek hamarosan megnézhetjük a folytatását is. Az angol drog színteret bemutató alkotás egyedülálló vizuális megoldásokkal, illetve emlékezetes techno zenével operált annak idején, és első ránézésre ezekkel számolhatunk most is. A projekthez sikerült visszacsábítani az eredeti bandát is, így tehát minden adott egy remek nosztalgikus élményhez.

Magyar mozipremier: március 2.

 

Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island)

Az évtizedek alatt meglehetősen közkedveltté váltak azok a filmek, melyeknek a középpontjában egy vagy több óriás szörny áll. Ennek hatására csak idő kérdése volt, hogy Hollywood mikor áll elő egy újabb e kategóriába sorolható, látványos mozival, mint amilyennek ez a King Kong újragondolás is ígérkezik. Egy felderítő osztag egy rejtélyes szigeten landol, ahol hamar rájönnek, hogy ez nem egy akármilyen hely: nem csak egy óriás gorilla, hanem számos óriás méretű állat és szörny él errefelé, akik nem nézik jó szemmel, ha betolakodók háborgatják a területeiket.

Magyar mozipremier: március 9.

 

Némaság (Silence)

Martin Scorsese – A Wall Street farkasa és a Nagymenők rendezője - új alkotásait mindig kiemelt várokozás övezi, és nincs ez másként a Némaság esetében sem. A 17. században játszódó történelmi drámában a korhű, titokzatos Japán elevenedik meg előttünk, ahová két ifjú jezsuita pap érkezik, hogy terjesszék Isten igéjét, ám a kiismerhetetlen környezet embert próbáló feladatok elé állítja őket. Nem csak a kamera mögött, hanem az előtt is sorakoznak egyébként a jobbnál jobb nevek, ugyanis többek között Liam Neeson, Andrew Garfield és Adam Driver is erősíti a stábot.

Magyar mozipremier: március 16.

 

Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell)

Minden idők egyik legismertebb animéje az 1995-ös Páncélba zárt szellem, mellyel kapcsolatban nagy felzördülést váltott ki az a hír, miszerint Scarlett Johansson fogja a főhősnőt alakítani egy autentikus, ázsiai színésznő helyett. Persze mindez aligha befolyásolja majd a végterméket, ami az előzetes alapján sikeresen ültette át az eredeti mű utánozhatatlan cyberpunk hangulatát és sokkoló mozzanatait. Igaz, ennek ellenére is sok rajongó kétkedve várja a filmet, de mindenképpen egy érdekes darabnak nézünk elébe.

Magyar mozipremier: március 30.

 

Halálos iramban 8 (The Fate of the Furious)

A Halálos iramban sorozat még 2001-ben kezdte meg világhódító útját, és a franchise sikere gyakorlatilag azóta is töretlen, amit mi sem jelez jobban, minthogy idén már a 8. rész érkezik. A kezdetben még illegális autóversenyzésre épülő cselekmény az évek alatt egyre fokozatosabban lépett át a pörgős, valamint elszállt akciófilmek műfajába, és az így elkészült filmek bár lehet, hogy nem a legmélyebb élményt nyújtják, de biztosan az egyik legszórakoztatóbbat. Ezúttal egy titokzatos nő áll Dom (Vin Diesel) és bandája közé, melynek köszönhetően az árulás is felüti a fejét.

Magyar mozipremier: április 13.

 

A Galaxis őrzői 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Az elmúlt néhány évből kiindulva a szuperhősős téma kiapadhatatlan erőforrást jelent a filmes ipar számára, így senki se lepődjön meg, ha idén is elkényeztetnek bennünket ilyen téren. A Marvel ezúttal az egyik legnépszerűbb 2014-es portrékájához készít folytatást, A galaxis őrzői-hez, ami bár ugyanúgy bevett elemekből építkezik, de mégis különleges esetnek mondható abból a szempontból, hogy sokkal több játékosság és humor jelenik meg a vásznon, mint azt megszokhattuk. Ez köszönhető annak is természetesen, hogy meglehetősen fura szerzetek állnak a középpontban – van itt például fegyverszakértő mosómedve, vagy beszélő fa, de kétség kívül Peter Quill (Chris Pratt) kalandjain volt a legnagyobb fókusz, és vélhetőleg ez a második részben is így lesz.

Magyar mozipremier: május 4.

 

Alien: Covenant

Az évtizedekre visszanyúló filmes projektek túlnyomó többségére igaz, hogy voltak telitalálatok és kevésbé sikeres darabok, ami a folytatásokat illeti. Nincs ezzel másképp az Alien-széria sem. Bár a közelmúltban történő próbálkozások nem arattak osztatlan sikert, egy ekkora scifi/horror klasszikus új próbálkozására mindig érdemes odafigyelni, még akkor is, ha történet szempontjából nincs sok újdonság: egy mérnökökkel tarkított osztag elindul felderíteni a világűrt, de olyan borzalmak várnak rájuk, melyekre senki sem számított.

Magyar mozipremier: május 18.

***

Ahogy mindig, úgy most is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre: Ti mely filmeket várjátok a legjobban idén?

***

Ha te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állász keresel minőségi munkáltatóknál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen!

Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr4712180216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása