Trust me, I am an engineer

2017 legvárósabb új sorozatai

2017. február 15. - SzarvasJános

Nem csak a karrierlehetőségekben, hanem más téren is szeretnénk irányt mutatni Nektek, ezért a Schönherz Bázis új cikksorozatot indít, melynek keretein belül a popkultúra több szegletét, elsősorban olyan filmeket és sorozatokat mutatunk be változatos formákban, amik Titeket is érdekelhetnek.

Az előző héten már megismertettünk Veletek jó pár kiváló mozifilmet, most pedig megtesszük ugyanezt sorozatokkal, amik között még nehezebb eligazodni annak köszönhetően, hogy az elmúlt néhány évben robbanásszerűen megugrott ezeknek a száma. Most már nem csak televízióban, hanem számítógépen is tudjuk követni kedvenceinket, emiatt pedig kiszélesedett az a látómező, amelyben egy sorozatrajongó mozoghat. Szinte már nem is lehet arra panaszkodni, hogy nincs mit nézni, de ha Nálad mégis ez a helyzet állt elő, akkor mutatjuk, hogy mennyi kiváló produkció közül lehet válogatni:

The Handmaid’s Tale

Már egy jó ideje közbeszéd témát jelent a nők helyzete, és a komplett réteg alulreprezentáltsága, így már aktuális volt, hogy valaki képernyőre vigye Margaret Atwood azonos című regényét. A közeljövő disztopikus Amerikában járunk, ahol egy vallási fanatikus csoport erősen korlátozza a nők jogait, hiszen jóformán csak reprodukciós eszköznek tekintik őket. Minden bizonnyal nem lesz zökkenőmentes a történet feldolgozása, de már csak a téma érdekessége és a remek szereposztás is bizakodásra ad okot.

Készítő: Hulu
Világpremier: április 26.

American Gods

Neil Gailman ’American Gods’ című kultregényét már sokan, sok helyen szerették volna vizuális platformra átültetni, eddig mindhiába. Most már azonban nem kell tovább várni, hiszen a tavasszal egészen biztosan érkezik a feldolgozás. Ahogy a címe is sugallja, a sorozat Istenekről fog szólni, méghozzá régiekről és újakról egyaránt. Előbbiek halandó emberek bőrében léteznek, mondván, hogy már senki sem hisz bennük. Erre ráeszmélve azonban a régi Istenek felveszik a harcot az újakkal, mint például a technológia és a média Isteneivel. Rizikós vállalkozásnak hangzik egy ilyen összetett sztorit megszervezni, ám nagyon jó kezekben van a projekt, hiszen Bryan Fuller áll a produkció mögött, aki legutóbb a Hannibal című sorozattal tudta sokkolni a piacot. Valami hasonlót várunk ezúttal is.

Készítő: Starz

Guerilla

Idris Elba a közelmúlt egyik legígéretesebb afro-amerikai színésze, akit sokán a következő James Bondnak gondoltak. Ennek ellenére a 44 éves színész legnagyobb dobásai (Mandela: út a szabadságig, Tűzgyűrű) nem hozták a tőlük elvártakat. Elba karizmája ugyanakkor letagadhatatlan, és újra meg is kapja a lehetőséget: a Guerillában a ’70-es évekbeli politikai játszmák és a fekete-jogi aktivizmus egyes szegmensei elevenednek meg a televízió képernyőjén, de ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy John Ridley áll a projekt mögött, akinek már kvázi védjegye a kényes témák érintése. Elég csak a 12 év rabszolgaságra gondolni.

Készítő: Showtime
Világpremier: április 16.

Black Mirror – 4. évad

Ha röviden kéne eladnom a Black Mirrort, akkor csak annyit mondanék, hogy ez napjaink legfontosabb sorozata - amellett, hogy az egyik legszórakoztatóbb is. Az angol gyökerekkel rendelkező széria tavaly áttette székhelyét Amerikába, de a recept a régi: fekete tükröt mutatni korunk technológiai trendjeinek, amik a társadalom egészére nézve meglehetősen kártékonyak lehetnek. Ám ahogy az egyik külföldi szaklap írta, „nem a technológiai a rossz, hanem az emberek, akik felhasználják őket.” A sorozat sajátossága, hogy epizódról epizódra mást vesz górcső alá, vagyis nincsen hagyományos kapcsolatok az egymást követő részek után. Állandó azonban a feszültség, a fordulatos történetvezetés, és a keserű tanulság, amit előbb-utóbb kötelező lesz levonnunk.

Készítő: Netflix

Twin Peaks - 3. évad

Az 1990-ben indult Twin Peaks minden idők egyik legtöbbet hivatkozott sorozata. Nem is véletlenül, ugyanis olyan dolgokat vállalt be azokban az időkben a széria, amit pályatársai koránt sem mertek. Kisvárosi gyilkossággal, szürreálitással, valamint furcsa és nem utolsósorban meglehetősen félelmetes elemekkel operált egykoron David Lynch alkotása. Várhatóan ezekből most sem lesz hiány, már csak azért sem, mert valamennyi nevet sikerült visszacsábítani az eredeti stábból. Igaz tehát, hogy több, mint 25 évet kellett várni a folytatásra, de valószínűleg minden rajongó azt mondja, hogy ’megérte’ és sokakat meglepne, ha televíziós körökben nem a Twin Peaks visszatérése kapná az év legnagyobb figyelmét.

Készítő: Showtime
Világpremier: május 21.

The Deuce

A The Deuce-szal kapcsolatban már az elején le kell szögezni, hogy egy David Simon sorozatról van szó. Az ex-újságíró számos produkciót szállított az HBO-nak, mindannyiszor magas minőségben (Drót, Gyilkos megszállás, Mutassatok egy hőst!), és mindannyiszor ugyanazokkal a stílusjegyekkel: lassú, karakterközpontú építkezéssel, ugyanakkor végtelenségig kidolgozott, rögrealista látásmóddal és persze rengeteg mondanivalóval. Meglepne, ha mindez most változna meg, pedig a cselekményből kiindulva akár erre is következtethetnénk: egy ikerpár lesz a fókuszban (kik közül mindkét tagot James Franco fogja játszani) a ’70-es évek pornóiparának legalizálása után. Minden bizonnyal nem csak a felnőttfilmes környezeten lesz a hangsúly, hanem a korszak szociális problémáiról is, ahogy azt Simontól megszokhattuk.

Készítő: HBO

Star Trek Discovery

A klasszikus Star Trek szériák számos sorozatrajongó szívében különleges helyet foglalnak el. Egy generáció nőtt fel Spock és Kirk kapitány kalandjain, és látva, hogy a sci-fi azóta sem tudott igazán betörni igazán a televízióba, kellett már valami nagyszabású projekt a műfajnak, ami széles tömegeket tud mozgósítani. Az utóbbi időkben inkább moziban vitézkedő franchise az Enterprise és a The Original Series közötti időszakkal tér vissza a kisképernyőre és bár sok viszontagságon át vezet az út a Discovery premierjéig (például eredetileg az American Gods-os Fuller lett volna a készítő, aki azonban lemondott erről), egy ilyen ikonikus sorozat új darabjára mindig igényt tartunk.

Készítő: CBS All Access

Fargo - 3. évad

Ugyan a Fargo nem számít újonc szériának – ahogy a Black Mirror sem – ugyanis idén már a 3. évadát fogja taposni, de antológia-sorozat révén mégis helyet kaphat egy ilyen listán, mondván, hogy minden évad egy külön produkció, új történettel, új karakterekkel, új színészekkel. Idén például Ewan McGregor lesz a főszereplő… hatványozottan is, hiszen a skót színész egy testvérpár két tagját fogja alakítani egy időben. Egyikük egy ingatlanmágnás, míg másikuk pedig egy lecsúszott felügyelőtiszt. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor startol el az évad,  de az garantált, hogy egy kitűnő élményben lesz részünk ezúttal is.

Készítő: FX

Feud

Lehet, hogy Ryan Murphy neve nem sokaknak cseng ismerősen, de ha azt mondom, hogy a Glee, az Amerikai Horror Story és a tavalyi év egyik legjobb sorozatának, az American Crime Story atyjáról van szó, akkor talán már más a helyzet. Murphy új alkotásában ismét egy történelmi eset elevenedik meg, méghozzá egy színésznői rivalizálás keretében. Ha a bonyodalom Bette Davis (Susan Sarandon) és Joan Howard (Jessica Lange) között elsőre nem is hangzik túl csábítónak, a készítő személye szinte garantálja, hogy egy fordulatos és elképesztően izgalmas történet kerekedjen ki mindebből.

Készítő: FX
Világpremier: március 5.

The Defenders

A Marvel idén össz-szuperhősös sorozattal készül sorozatos fronton, amelyben már bevezetett karaktereket hoz össze egy grandiózus ügy megoldására. Név szerint Daredevil, Jessica Jones, Luka Cage és Iron Fist lesznek a fókuszban, akiknek már mind külön szériájuk is van a Netflixen. Egyelőre még nagy a titkolózás azzal kapcsolatban, hogy mi okozza majd a fő bonyodalmat New York városában, de kvázi biztosra vehetjük, hogy nagy dologról van szó, ha ennyi hős együttes erejére lesz szükség. Vajon megkapjuk ennek a médiumnak a saját Bosszúállóit vagy valami újjal próbálkoznak a képregényes univerzumnál? Erre a kérdésre csak akkor fogjuk minden bizonnyal megkapni a választ, ha időt szánunk a The Deefenders-re.

Készítő: Netflix

***

Ahogy mindig, úgy most is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre: Ti mely sorozatokat várjátok a legjobban idén?

***

Ha te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állász keresel minőségi munkáltatóknál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen!

Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr7712263846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása