Trust me, I am an engineer

Ez a 10 technológiai trend határozhatja meg 2017-et

2017. január 25. - SzarvasJános

oie_fpv6wckfiovr.jpg

Véget ért 2016, így itt az idő, hogy sorra vegyük az elmúlt 12 hónap valamennyi jó (és rossz) technológiai trendjét, valamint a jövőbe is tekintünk abból a célból, hogy megjósoljuk, mi vár ránk a következő év során. Most bemutatjuk azt a 10 kiemelt trendet, amelyek jó eséllyel nagy népszerűségre tesznek szert 2017-ben, és meghatározóak lehetnek akár 5 év múlva is:

1. Intelligens dolgok: vehetünk ebbe a kategóriába sok mindent a drónoktól kezdve, az okoseszközökön át, egészen autonóm járművekig bezárólag. Ezen dolgok felhasználási módját tekintve még csak a felszínt kapargatjuk, ugyanis az imént említett technológiák még  további számos lehetőséget tartogatnak számunkra a jövőben.

2. Intelligens appok: a virtuális személyi asszisztensek (VPA) már most népszerűek, és az emberek vevőek is a gondolatra, hogy saját virtuális személyi asszisztensük legyen, amit bármikor kikapcsolhatnak, ha nincs rá szükségük.

3. Társalgó rendszerek: ide sorolandók a chatbotok és minden olyan rendszer, amely szolgáltatásalapú környezetben lép interakcióba a felhasználóval.

4. Digitális ikrek: a jövő rendszerei, eszközei már rendszeradatok segítségével fognak működni. A digitális ikrek várhatóan több millió dolgot fognak képviselni az elkövetkező néhány évben.

5. Mesterséges intelligencia és fejlett gépi tanulás: ide értendő a mélytanulás, a természetes nyelvek feldolgozása és a neurális hálózatok is.

6. Mesh applikáció és szolgáltató architektúra (MASA): a különböző csatornák használatához ez a technológia kínálhatja az optimális megoldást a felhasználók széles körében.

7. Virtuális és kiterjesztett valóság: az emberek és szoftverrendszerek közötti interakció végleg megváltozhat a közeljövőben.

8. Adaptív biztonsági architektúra: megfelelő biztonság nélkül manapság már nem is képzelhető el rendszertervezés.

9. Blockchain és distributed ledger: ezek segítenek megbízhatóvá tenni egy megbízhatatlannak tartott környezetet, melynek során a felhasználók biztonságérzete is megnövekedik.

10. Digitális technológiájú platformok: a digitális társadalom elérhetetlenné válik abban esetben, ha nem rakjuk le hozzájuk a megfelelő építőköveket, értve ez alatt az információs rendszereket, az IoT-t, a fogyasztói tapasztalatokat, az analitikát és információszerzést, illetve az üzleti ökorendszereket.

(Forrás)

***

Ha te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állász keresel minőségi munkáltatóknál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen!

Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr3112153013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása