Trust me, I am an engineer

6 jel, hogy készen állsz arra, hogy a magad főnöke legyél

2016. augusztus 09. - Annamária Árvai

ownboss2.jpg
Felmerült már benned, hogy saját vállalkozást indíts és a magad ura légy? Esetleg nem érzed jól magad a jelenlegi helyeden, vagy régóta arról álmodoztál, hogy egy saját céget vezess? Vállalkozásba kezdeni mindig kockázatos, és nehéz meghozni a döntést, hogy valóban egy cég vezetése legyen-e a következő állomás a karrieredben.

A magad főnökeként egy rendkívüli kaland részese lehetsz, azt az életet élheted, amire mindig is vágytál, és olyasmivel foglalkozhatsz, amit szeretsz. Nem mellesleg nagyobb biztonságot és elégedettséget is nyújthat, mint amit alkalmazottként tapasztalnál. Ugyanakkor ez egy nehéz döntés, mert bár nagyon jól hangzik, igen keményen meg kell dolgozni érte és több tényezőt is figyelembe kell venni.

Az alábbi hat pontból kiderül, készen állsz-e arra, hogy a magad ura légy:

Nagyobb önállóságra vágysz. Ha másnak dolgozol, az ő szabályait kell követned, viszont ha te vagy a tulajdonos, minden döntés a te kezedben van. A lehetséges bevételednek nincs elméleti határa, te irányítod a jövőd, és a céged minden juttatásából részesülhetsz.

Saját időbeosztást szeretnél. Alkalmazottként nehéz lehet az időddel gazdálkodni, viszont tulajdonosként te határozod meg a saját beosztásod. A vállalkozókat gyakran a munka- és magánélet közötti egyensúly megteremtésének lehetősége, valamint a rugalmas munkaidő motiválja. Ha olyasmibe vágsz bele, ami illik az életstílusodhoz, több időt szánhatsz a számodra fontos dolgokra.

Valami olyat szeretnél csinálni, amit igazán élvezel. “Soha egyetlen napot sem dolgoztam életemben, minden csak szórakozás volt.”- mondta Thomas A. Edison – sokszor hallhatunk hasonlókat sikeres üzletemberektől. Ha már olyan sok időt töltünk az életünkből munkával, fontos hogy közben jól is érezzük magunkat. Olykor nehéz főnöknek lenni, de ha a munkád egyben a hobbid is, kevésbé érzed majd tehernek.

Nem félsz bepiszkolni a kezed. Senki sem mondta, hogy könnyű főnöknek lenni, de ha lelkes tudsz maradni, előbb-utóbb a kemény munka meghozza gyümölcsét. Elképesztő sikerélményt adhat, ha a saját vállalkozásodat jól menő céggé tudod fejleszteni. Nem összehasonlítható azzal, amit alkalmazottként tapasztalnál.

Szeretsz tanulni. Egy cégvezetőnek gyakran többféle szerepet is be kell töltenie a cégben (pl. sales-es, ügyfélszolgálatos, pénzügyes). Persze felvehetsz szakembereket az ilyen feladatokra, de tulajdonosként még így is számos más dologgal kell foglalkoznod. A sikeres vezetők saját belső késztetésükből adódóan is mindig készek az új tapasztalatok begyűjtésére.

• Természetedből adódóan szenvedélyes vagy és motivált. A legsikeresebb vezetők szenvedélyesen végzik a munkájukat, és belülről fakadóan motiváltak. Ha nem elégít ki egyetlen munkakör, hanem élvezed, ha többet tehetsz a munkahelyedért, akkor lehet, hogy tényleg eljött az idő, hogy saját vállalkozásba kezdj.

(Forrás)

***
Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.

Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr519911180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlogaz 2016.08.09. 14:28:00

aha.

- készen állsz feladni a biztos megélhetést a bizonytalan jövőért?
- el tudod fogadni, ha esetleg csődbe mész, és újra fel tudsz onnan állni?
- magas a stressztűrő képességed?
- tudsz vezetőként irányítani, motiválni, számonkérni, kirugni stb. embereket?
- képes vagy minden szabadidődet a vállalkozásod alá rendelni?
- jól tudsz vevőket/ügyfeleket szerezni, azaz értékesíteni?
- készen állsz a szakmai munkát (a szakmádat) alárendelni a vállalkozás vezetésének (irányítási feladatok, lásd pénzügy, controlling, HR, sales stb., stb.)
süti beállítások módosítása