Trust me, I am an engineer

Schönherz Bázis: Mérnököt a mérnöktől

2016. május 10. - Annamária Árvai

bazisos.jpg

Célunk a Schönherz Bázisnál, hogy a velünk kapcsolatba került informatikusok és villamosmérnökök karrierjét folyamatosan támogassuk, követve karrierútjukat és a változó munkaerő piaci igényeket. Minden életszakaszban, akár pályakezdő, akár sokat látott mérnökről legyen szó, tapasztalatunkra és átfogó piac ismereteinkre támaszkodva olyan tanácsokkal tudunk szolgálni, ami segít a válaszút előtt álló szakembereknek következő munkahelyük megtalálásában.

Hisszük, hogy minden megfelelő szaktudással rendelkező mérnök számára létezik „ideális” munkahely. Mi segítünk ennek megtalálásában, kiválasztásában. Több, mint 20 éve foglalkozunk azzal, hogy fiatal mérnököket „életre” neveljünk. Valós körülmények között próbálhassák ki magukat, szerezhessenek tapasztalatot és bővítsék tudásukat gyakorlati ismeretekkel. Ez idő alatt nagyon sok céggel és fiatal mérnökkel kerültünk kapcsolatba, ismerjük a lehetőségeiket és a problémáikat. Így minden rendelkezésünkre áll, ahhoz hogy a megfelelő jelöltet mutathassuk be ideális munkahelyeket kínáló partnereinknek.

Nagyon sok munkaerő-közvetítő cég keresi a jelöltjeit on-line adatbázisokban és hirdetések útján. Mi a saját kapcsolatrendszerünkre, a Schönherz tevékenységét ismerőkre és az egyetemekről, főiskolákról kikerülő pályakezdőkre támaszkodunk, ezáltal olyan embereket is elérünk, akiket versenytársaink nem.

Kapcsolat a Schönherz Kollégiummal

A Schönherz a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának kollégiuma. Itt koncentrálódik a Kar hallgatói közélete és szakmai tevékenysége. A Schönherz nem csak egy egyszerű lakóközösség, jelenlegi és volt lakói rengeteg szakmai és emberi szálon kapcsolódnak egymáshoz. A Kollégium évtizedek óta neveli a szakmára, a csapatmunkára, az emberi kapcsolatok fontosságának megértésére az egyetemistákat , aminek köszönhetően számos volt kollégista ma meghatározó szereplője az informatikai és villamosmérnöki szakmának. A Schönherz többek között azért képes erre, mert számos hozzá köthető szervezet, cég dolgozik azon, hogy a közösségi tevékenységek körülményei adottak legyenek. A Schönherz Bázis is egy ilyen vállalkozás. A Schönherz cégeként egyrészt segítjük a schönherzes közösség tagjait karrierjük elindításában. Másrészt üzleti eredményünk is a hallgatói közéletet és a szakmai fejlődést támogatja

Mérnököt a mérnöktől

A Schönherz Bázist olyan mérnökök alapították, akik tudják, mivel foglalkozik egy mérnök, és milyen szakembereket keresnek a mérnöki vállalkozások. Ha elmondod, milyen munkahelyen, feladatkörben éreznéd jól magad vagy mivel foglalkoztál eddig, akkor azt megértjük, és nem csak a rövidítéseket jegyzeteljük le. Jól kiismerjük magunkat az informatikusok és mérnökök világában, mert ugyanazt a „nyelvet” beszéljük, ez a legnagyobb erősségünk. Ez a tudás segít minket, az álláskeresőink és a partnercégeink igényeinek lehető legjobb megértésében. Az elmúlt években rengeteg szakemberrel kerültünk kapcsolatba, mind munkaadói, mind munkavállalói oldalon. Célunk, hogy a következő években egyre több informatikussal és villamosmérnökkel találkozzunk, hogy minél többjüknek tudjunk segíteni az elhelyezkedésben vagy az új kolléga megtalálásában. Ezekre a kapcsolatainkra büszkék vagyunk, ápoljuk őket és vigyázunk rájuk. Szóval akár új taggal szeretnétek bővíteni a csapatotokat, akár épp munkahelyváltásban gondolkozol, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot, mert biztos tudunk segíteni.

Filozófiánk (Milyen alapszabályokhoz igazodunk?)

Kiváló álláslehetőségek

Gondolom ismerős a kifejezés, legalábbis ezt ígéri mindenki. A bökkenő, hogy ez mindenkinél mást jelent. Van, aki megbízható, hosszú távú munkahelyet, kellemes munkakörnyezet és versenyképes bért szeretne és van olyan is, aki inkább izgalmas projekteket, tanulási lehetőségeket, változatosságot, utazási lehetőségeket keres. Akad, aki mindezt egyszerre várja a munkaadójától. Mi ezért egyszerre két ügyfélcsoporttal állunk kapcsolatban. Egyrészt a munkaadók csoportja, akik új munkatársat keresnek, másrészt a mérnökök, informatikusok csoportja, akik szeretnék építeni a karrierjüket, és szakmailag fejlődni. Mi olyan partnercégeket keresünk, akikben megvan az a kis plusz, ami miatt érdemes náluk dolgozni.

Ha éppen munkát keresel, gondold át a saját preferenciáidat, így mindenképpen könnyebben tudod rangsorolni a lehetőségeket. Amennyiben tanácstalannak érzed magad, még nem igazodsz el az állást kínáló cégek között, akkor vedd igénybe ingyenes karrier tanácsadásunkat. Mi segítünk megtalálni az utad.

Folyamatos kapcsolattartás

Elköteleződésünket mutatja, hogy folyamatos kapcsolatot ápolunk a velünk kapcsolatba került szoftverfejlesztőkkel, IT üzemeltetőkkel, villamosmérnökökkel. A pályájukat lehetőségeinkhez képest folyamatosan követjük, hogy minél teljesebb képet kapjunk arról, hogyan változik a munkaerő piac ezen a területen. Ha épp állást keresel, akkor jó eséllyel első kézből tudunk ajánlani több hozzád illő pozíciót is.

Hosszú távú, bizalmi kapcsolat

Az álláskeresőinkkel és partnercégeinkkel is hosszú távú, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatra törekszünk. Minél több villamosmérnöknek és informatikusnak szeretnénk számukra értékes szolgáltatást nyújtani, legyenek akár megbízóink akár álláskeresőink.

A munkaerő-közvetítés szerintünk

A munkaerő-közvetítés (amit szoktak fejvadászatként is emlegetni) szerintünk egy olyan szolgáltatás, melynél egyformán figyelembe kell venni a munkáltatók és a munkavállalók igényeit. Kapcsolattartásnál törekszünk arra, hogy minél személyesebb, kényelmesebb légkört teremtsünk, így tegyük vonzóvá és valódi értékteremtővé szolgáltatásunkat. Kiemelten fontos számunkra, hogy tevékenységünket mindig etikusan végezzük, soha nem éljünk vissza az ügyfeleink bizalmával.
A közvetítési tevékenységünket a mérnök szakma elvárásaihoz igazítjuk. A szakmai teszt, iparág specifikus interjú, közvetlen jelölt és ügyfél kapcsolat mind-mind azt szolgálják, hogy a velünk kapcsolatba került szakemberek és partnercégek érezzék és tudják, hogy szakmai szempontok szerint történik a kiválasztás.
A jelöltjeink számára további előny, hogy nálunk egy helyen tudnak tájékozódni több lehetőségről, így a preferenciájuknak leginkább megfelelő munkaadókhoz tudjuk pályázati anyagukat eljuttatni. Az interjúk menetéről, az adott cégnél jellemző szokásokról mindig adunk tájékoztatást, így első kézből érkező információ birtokában, magabiztosabban tudnak elmenni egy-egy interjúra.

Közvetítés vagy kölcsönzés (Mi a különbség?)

Szeretnénk eloszlatni egy gyakori félreértést, ami a munkaerő-közvetítés és a munkaerő-kölcsönzés fogalmi zavarából adódik. Első hallásra nagyon hasonló a kettő, ezért is könnyű őket összekeverni, azonban két teljesen különböző szolgáltatásról van szó. Nézzük a különbségeket a Te szemszögedből.
A munkaerő-közvetítés szolgáltatás lényege, hogy a minket megbízó vállalat saját állományába vesz fel Téged, mint közvetített jelöltet. A Schönherz Bázisnál csak munkaerő-közvetítéssel foglalkozunk. A gyakorlatban ez azt jelenti, ha rajtunk keresztül helyezkedsz el, akkor mindenképpen a partnerünk munkavállalója leszel főállásban.
A munkaerő-kölcsönzés esetében a kölcsönző cég munkavállalója vagy, a kölcsönzőtől kapod a fizetésed, de a munkahelyed, ahova nap mint nap bejársz a megbízó cégnél van. Mi nem foglalkozunk munkaerő-kölcsönzéssel. Amennyiben további kérdésed merült fel a két szolgáltatás különbségével kapcsolatban, akkor írj nekünk azallas[kukac]schonherzbazis.hu címre, és megválaszoljuk azt.

Kiknek szólnak ajánlataink?

A frissdiplomás, pályakezdőktől kezdve a komoly szakmai tapasztalattal rendelkező senior szakemberekig kínálunk személyre szabott álláslehetőségeket. Fontos, hogy rendelkezz informatikai vagy mérnöki felsőfokú végzettséggel, a legtöbb partnerünknél ez alapfeltételt jelent a pozíció megpályázásához. A pozícióink főállásúak, azaz heti 40 munkaórát jelentenek, általában határozatlan időre szóló munkaszerződés keretében foglalkoztatnak téged. Külföldi munkalehetőségeket is kínálunk határokon túli telephellyel rendelkező partnercégeinkhez, kiküldetés keretében jellemzően Nyugat-Európába, Angliába, Amerikába. Ennek az előnye, hogy a magyarországi munkaviszonyod nem szűnik meg, annál a munkaadónál maradsz alkalmazásban ahova beléptél, és gond nélkül folytathatod a munkát az adott cégnél a kiküldetés után akár Magyarországon. A pár hónapos kiküldetés alatt szert tudsz tenni értékes külföldi munkatapasztalatra, ami a későbbiekben sokat lendíthet a karriereden, nem is beszélve a munkával járó utazási és nyelvtanulási lehetőségekről. Számos esetben a pár hónapos kiküldetés után tartós külföldi munkalehetőséget kínálnak Megbízóink külföldi telephelyükön.

Milyen típusú munkákat kínálunk?

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy munkáink az IT és mérnöki szektorban minél szélesebb spektrumot fedjenek le. Ezáltal minden érdemes jelöltünk megtalálja a neki leginkább megfelelő pozíciót. Jelenleg az informatikus és villamosmérnök szakmán belül az állásaink többségében szoftverfejlesztői lehetőségek, melyek a széles körben elterjedt és alkalmazott programnyelvekhez kapcsolódnak:

Szoftverfejlesztő állások:

  • Java fejlesztő
  • C/C++ fejlesztő
  • C# /.NET fejlesztő
  • ASP.NET fejlesztő
  • PHP fejlesztő

A villamosmérnöki és egyéb IT munkák között a következő pozíciókat találod meg nálunk:

Villamosmérnök állások:

  • Beágyazott fejlesztőmérnök
  • Erősáramú / Gyengeáramú tervezőmérnök
  • Automatizálás mérnök
  • Hardverfejlesztő mérnök

További IT állások:

  • Informatikai tanácsadó
  • Rendszermérnök
  • Webfejlesztő
  • Projektmenedzser
  • Adattárház szakértő
  • Adatbázis adminisztrátor
  • Tesztmérnök

Amikor éppen nem találsz a szakmai tudásodnak, elvárásaidnak megfelelő állásajánlatot, akkor is érdemes felvenned velünk a kapcsolatot. Küldd el az önéletrajzodat, írd mellé a szakmai érdeklődési körödet, így első kézből értesülhetsz az újonnan meghirdetett pozíciókról, és azonnal meg tudunk keresni Téged a lehetőséggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr158701668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása