Trust me, I am an engineer

meetup: Párhuzamos programozás Android alatt

2016. augusztus 11. - Annamária Árvai

andoid_meetup.jpg

Az előadás során azok a kihívások kerülnek előtérbe, melyekkel párhuzamos programozás közben találkozhatunk. Érinteni fogjuk a Critical Section és Race Condition fogalmát, megmutatjuk  a JAVA nyelv azon nyelvi konstrukcióit, melyek Android alatt is használhatók és támogatják a párhuzamos programozást, valamint megnézzük azokat a legfontosabb JAVA eszközöket (pl. ReentrantLock, CountLatch) amelyekkel effektíven lehet szálakat időzíteni és szinkronizálni.

Bemutatásra kerülnek az Android legelterjedtebb beépített eszközei, a HaMeR framework, illetve az AsyncTask, melyek megkönnyítik a párhuzamos programozási feladatok megoldását.

Végezetül kitekintünk azokra a 3rd party megoldásokra is, mint például az RxJava, ami szintén alkalmazható Android alatt is a párhuzamos programozás kihívásainak kezelésére.

Időpont: 2016.09.08, 19.00

Helyszín: Demola Budapest, 1118, Egry József u. 18,  BME V1 épület C szány, Neumann tárgyaló

Jelentkezés:

Önéletrajz elküldésével a meetup@schonherzbazis.hu-ra "Meetup regisztráció" jeligével. Ebben az esetben a részvételINGYENES

Ha korábban már regisztráltál önéletrajzzal, akkor is INGYENES. Csak írj nekünk egy e-mailt a meetup@schonherzbazis.hu-ra "Meetup regisztráció" jeligével. 

Ha nem szeretnél önéletrajzot küldeni, akkor a belépő regisztráció nélkül 1000Ft, amelyet a helyszínen vásárolhatsz meg.

Szeretnél értesítést kapni későbbi meetupjainkról?

Légy része szakmai közösségünknek a Facebook csoportunkon és a meetup.com-on keresztül! 

További információ a Schönherz Bázisról: https://schonherzbazis.hu

Ha érdekelnek a friss mérnök állások és mérnöki hírek, akkor kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazis.blog.hu/api/trackback/id/tr8510260920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása